MOCIÓ QUE PRESENTA LA CUP

MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL DE LA CUP DEL MASNOU DE SUPORT A L’ALCALDESSA DE BERGA, MONTSE VENTURÓS.

 

Atès que el proppassat 4 de novembre, l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, investigada per no haver fet cas a l'ordre de la Junta Electoral, que requeria despenjar l’estelada de l’edifici consistorial durant la celebració de les eleccions catalanes del 27 de setembre i de les espanyoles del 20 de desembre, i per no acatar el requeriment dels tribunals polítics espanyols d'anar a declarar, va ser detinguda pels Mossos d'Esquadra a casa seva a quarts de 8 del matí.

Atès que des del consistori berguedà es recorda que la decisió de fer cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l'estelada del balcó de l'Ajuntament de Berga responia també a la mateixa voluntat popular ja que es tracta d'un acord aprovat per Ple en data de 6 de setembre de 2012.

Atès que en aquest Ple es va aprovar la moció presentada per l'Assemblea Nacional de Catalunya de Berga (ANC Berga) en la que el consistori berguedà s'adheria a la campanya 'Penja-la i no la despengis fins a la independència', consistent en la col·locació de banderes estelades als balcons i edificis de Berga i en la col·locació de manera permanent de la bandera estelada en llocs públics i visibles de Berga, entre ells al pal central de la façana de l'edifici de l'Ajuntament de Berga. 

Davant d’aquests fets, proposem al Ple de l’Ajuntament del Masnou l’adopció dels següents acords:

1. Reclamar l’arxiu immediat de la causa oberta contra l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per haver penjat una estelada a l’edifici de l’Ajuntament, com a mostra de la voluntat de llibertat de la ciutat de Berga.

2. Exigir al Departament d’Interior, que prevegi un protocol d’actuació que no permeti que els Mossos d’Esquadra actuïn com si fossin la Guàrdia Civil. Cal tenir en compte que amb un Partit Popular que renova govern a l’Estat Espanyol, casos com el de Montse Venturós es poden repetir amb la resta de casos oberts, i els que es poden obrir, amb els càrrecs electes de Catalunya.

3. Constatar i rebutjar la persecució política i judicial orquestrada de l’Estat espanyol contra l’independentisme català, que ara mateix es manifesta a través de querelles i denúncies, però que s'intensificarà a mesura que el poble català avancem decididament cap a la República Catalana.

4. Reafirmar que els tribunals polítics espanyols no tenen legitimitat per vulnerar la voluntat democràtica del nostre poble. Per aquesta raó, els càrrecs electes, institucions i població ens hem de mantenir ferms i coherents en defensa de la democràcia.

5. Expressar el suport a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i expressar el rebuig a la repressió. 

6. Establir com a protocol d’aquest Ajuntament que d’ara endavant, fins que culmini el procés independentista, l’estelada onegi al balcó de l’Ajuntament com a mesura de protesta cada vegada que hi hagi un atac a la democràcia amb accions judicials contra els càrrecs electes que defensen i lluiten pel procés d’independència.

7. Traslladar aquests acords a l’Alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i a la resta del govern de Berga, al Departament d’Interior i al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i al Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga.

 

El Masnou, a 10 de novembre 2016.

 

Sandra Miras i Martínez i Laia Noy Oliveras

Regidores del Grup Municipal de la CUP

Ajuntament del Masnou